У мережі з’явилися нові супутникові знімки компанії Maxar, зроблені за останні 24 години. І вони показують, що російських військ у Криму та навколо України стає більше.

Так вранці 10 лютого в компанії, що займається супутником, помітили велику кількість нових військ і техніки на раніше покинутому аеродромі Жовтневий (знаходиться на північ від Сімферополя). У Maxar нарахували там понад 550 укриттів для військових та сотні одиниць техніки, що прибула сюди.

Також у компанії повідомили, що нові війська та техніка прибули до Новозерного, на узбережжі озера Донузлав, там було помічено прибуття артилерії та військові навчання, і нова дислокація військ була виявлена біля міста Славне, на північному заході Криму.

Фото полігону у Речиці, Білорусь. Війська знаходяться за 45 км від самого міста Речиці. Звідти лише 45 км до кордону України.

Російська техніка на аеродромі Зябрівка, Білорусь (його не було в заявленому на ці навчання списку з 4 аеродромів). Тут можна побачити війська, приміщення для особистого поля, польовий шпиталь та військову техніку, гелікоптери, армійські намети.

Також зауважили, що на Курський полігон у Росії також нещодавно прибув великий військовий контингент. Це приблизно за 110 км на схід від кордону з Україною.

Техніка продовжує прибувати, як і продовжуються приготування для розміщення додаткових військ та техніки.

Ми продовжуємо моніторити рух російських військ на кордоні України. Якщо у вас є будь-яка інформація на цю тему, якою ви хочете поділитися, надсилайте нам на пошту [email protected] або надсилайте нам повідомлення на наші сторінки в соцмережах.