– фото Міноборони РБ з російсько-білоруських навчань, дата: 10 лютого 2022

Білоруська влада повідомила, що низка російських підрозділів виконує завдання за межами навчань, передає Радіо Свобода.

Ні, ми не жартуємо.

Які завдання, ви запитаєте? Наприклад, охоронятимуть південний кордон Білорусі, охорону якого нібито неможливо посилити за рахунок білоруських військ. А всі ми знаємо, що знаходиться на півдні Білорусі (підказка: Україна)

Це є відповіддю Білорусі Литві, Латвії та Естонії — вони звернулися до Білорусі з проханням пояснити військову активність і дати відповіді в рамках того ж самого згаданого Віденського документа ОБСЄ. За його правилами країни мають інформувати одна одну про таку військову активність і давати повну інформацію про дати, місце проведення навчань, полігони та кількість військ.

При цьому у відповіді також йдеться про те, що загальна чисельність військ та озброєнь, що беруть участь у нинішніх навчаннях, не перевищує порогів, визначених цим Віденським документом ОБСЄ. Мабуть, у Росії навчилися. Нагадаємо, вони завжди це включають у свої новини про навчання на сайті Міноборони. І також нагадаємо, що їх вже звинувачували у порушенні Віденського документа. Подивимося, чи чекає на Білорусь така ж сама доля.

скриншот сайту Міноборони РФ

Ми продовжуємо моніторити рух російських військ на кордоні України. Якщо у вас є будь-яка інформація на цю тему, якою ви хочете поділитися, надсилайте нам на пошту [email protected] або надсилайте нам повідомлення на наші сторінки в соцмережах.