фото: ЗСУ , графіка: 7,62 project

24 лютого росія напала на Україну. Наразі це 33й день повномасштабної війни. Це – головні події за день, які ми відібрали для вас за сьогодні:

Anonymous опублікували злитий російський документ з наказом знімати пропагандистські відео для дискредитації поводження українських сил з російськими полоненими

За минулу добу Повітряні сили ЗСУ знищили 4 російські літаки, 1 вертоліт, 2 безпілотники та 2 крилаті ракети.

ЗСУ на Харківщині на деяких напрямках перейшли в контрнаступ. Відомо, що Мала Рогань вже повністю перебуває під контролем українських військ і «зачищена» від окупантів, повідомив голова Харківської ОДА. Також триває ліквідація залишків російських військ у Вільхівці.

Бійці 14 механізованої бригади імені князя Романа Великого збили російський гелікоптер.

Місто Ірпінь на Київщині звільнили від російських окупантів. Наразі там відбувається зачистка. Поки що повертатися у місто небезпечно – мер міста

більше актуальних новин в нашому телеграм каналі та твіттері

На Харківщині російські окупанти втратили безпілотник та літак.

Британське Міноборони повідомило, що росіяни втрачають ініціативу, у них продовжують закінчуватись ресурси і продовжує падати бойовий дух серед військових, що погіршується агресивними боями, які ведуть українці.

російські окупанти викрали як мінімум 3 преставника місцевох влади в українських містах: мера Голої Пристані, що у Херсонській області, Олександра Бабича, повідомив заступник голови Херсонської ОДА Юрій Соболевський. Також повідомляється, що в Генічеську викрадено голову Каланчака Світлану Фоміну, а також народного депутата України Олексія Коновалова. У Мелітополі російські окупанти викрали начальника управління освіти Мелітопольської міськради Ірину Щербак, повідомив мер міста Іван Федоров. За його словами, росіяни ходили по навчальних закладах міста та намагалися змусити вчителів та вихователів відновити навчальний процес «за якоюсь незрозумілою російською програмою».

Загалом з початку війни російські війська викрали щонайменше 11 представників української влади, деякі були звільнені.

Дослідницька ядерна установка «Джерело нейтронів», яку експлуатує Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», вкотре потрапила під обстріли. Ядерний матеріал залишився неушкодженим, сказав генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі, повідомляє МАГАТЕ.

Драмтеатр в Маріуполі, фото, Укрінформ

Після початку російської блокади Маріуполя було евакуйовано 150 тис. осіб, в заблокованому місті залишаються близько 170 тис., за попередніми підрахунками загинуло майже 5 тис. осіб.

Рашисти завдали нового ракетного удару по нафтобазі у Рівненській області. На місці працюють рятувальники. Інформації про жертв чи поранених наразі немає.

Українським медичним закладам передали 590 станцій супутникового інтернету Starlink від компанії SpaceX. Завдяки цьому лікарні матимуть безперебійний доступ до супутникового інтернету

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як. Подобається стаття? Ви можете підтримати проект прямо зараз!

Paypal: [email protected]