Атаки рф.

Окупанти обстріляли завод Енергомашспецсталь (ЕМСС) у Краматорську.

російські війська обстріляли селище Велика Писарівка на Сумщині, що неподалік кордону з росією, повідомив очільник області Дмитро Живицький.

Вдень окупанти обстріляли околицю міста Городня на Чернігівщині, повідомив заступник мера Ігор Лахнеко. Жертв немає. 

Під ворожі обстріли попало також селище Золочів на Харківщині. Є зруйновані приватні будинку та підприємства. Також обстріляли село Одноробівка біля кордону з росією: пошкодили 8 будинків та 4 зруйнували повністю, повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко. Крім того, з двох вертольотів обстріляли селище Олександрівка. Поранення дістали двоє дітей. 

Збита техніка рф. 

За даними Генштабу ЗСУ, морські піхотинці збили ворожий безпілотник «Орлан 10». окупанти намагались забрати свій безпілотник, але українські бійці відбили їх. 

Пересування ворога. 

Сьогодні нам повідомляють про найактивніший рух російської техніки на сході з початку повномасштабної війни. Рух у бік Борова, Рубіжне, Сєвєродонецькі. Місцеві кажуть, що взагалі найактивніший з початку повномасштабної війни. 

Так через окуповане Сватово (Луганська область) у бік Рубіжного сьогодні проїхала колона російської техніки, 20 камазів, 3-4 БТР, багато бензовозів, пара машин з кранами + одна гусенична техніка (можливо Солнцепьок; вежа була накрита камуфляжем). Також бачили САУ, БТР, танки, пантонну переправу – у той же напрямок, Велика колона. Головною вулицею їдуть (Сватово). Могли піти або на Борову, Рубіжне і тд, або на Куп’янськ і через нього на Ізюм, Там де дамба підірвана (якраз для цього везуть понтонну переправу). Також повідомили з Куп’янська, що поля, місто всіяні технікою – стоїть.

Крім цього росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною в районі Білгородської області 

Це показують нові фото Maxar за 11 квітня. Так на своєму твіттері вони написали, що спостерігають військові розгортання вздовж траси 14к-34 і коридору, що веде від Солотів і Валуйків на заході Росії до кордону з Україною.  Зображення від 11 квітня 2022 року

Москва затонула.

російський крейсер «Москва» після того, як українські військові поцілили по ньому ракетами «Нептун», перекинувся та почав тонути, повідомляє оперативне командування «Південь».

Це вже підтверджують навіть російські джерела (що означає, що приховувати зовсім немає можливості) 

Точніше трохи згоріла, але так що Міноборони рф довелось про це написать. Пишуть що Москва отримала «серйозні ушкодження». В перекладі з російської це значить: згоріла та завалилась на лівий борт, пропало електроживлення, був кинутий сигнал SOS. 

Враховуючи серйозність та евакуацію , і те що залишилося всього 54 людей з 510 екіпажа, які на ньому були, то вважайте, що згоріла і затонула. 

Пізніше у Пентагоні заявили, що крейсер досі бореться з пожежею — імовірно, плистиме до Севастополя. Станом на обід 14 квітня Пентагон більше не впевнений, що пошкоджений російський ракетний крейсер «Москва» досі здатний пересуватися самотужки, заявив речник Пентагону Джон Кірбі.