Ми знайшли дивний замаскований об’єкт (обведено червоним) на знімках російського табору на Зябрівському аеродромі в Білорусі. Наш військовий експерт (який наразі служить в ЗСУ та розбирається в прочитанні супутникових знімків) припускає, що це може бути замаскований склад боєприпасів.

фото Maxar

Зараз пояснимо

Придивіться до цього об’єкту. Бачите він як у снігу? Але інші будівлі та об’єкти мають колір – коричневий, жовтуватий. Тому на його думку це – маскування, “під сніг”. Але він також назвав об’єкт “дивним”, тому що нічого іншого із техніки не замасковано, крім невеликої кількості танків, перефарбованих у білий до зими.

Якщо придивитись то можна побачити, що об’єкт згори нагадує палатки нижке (обведені зеленим, вірогідно шпиталь).

Але на думку нашого експерта, дивно ось так масквати звичайну будівлю. Він вважає, що логічніше так маскувати – і частіше так маскується – склад з боєприпасами.

Він якраз знаходиться на достатньому віддаленні і є найціннішим.

Також на це вказує широкий під’їзд до об’єкту – він потрібен біля подібного складу для зручного завантаження і вивантаження боєприпасів.

тут обвели контури ближче до об’єкту, щоб було видніше розмір

Ми продовжуємо моніторити переміщення російських війскь на кордоні України. Якщо у вас є будь-яка інфорація по темі, якою ви хочете поділитись – надсилайте нам на пошту [email protected] або відправляйте нам повідомленням на наші сторінки в соцмережах.