Росія починає проводити постановочні

проросійські мітинги в окупованих українских містах

Про це повідомляють місцеві жителі окупованих російськими військами міст.

Так сьогодні в окупованому Сватовому Луганської області намагалися проводити подібний «мітинг». Як нам розповіли місцеві, там  під Сватівською ОДА зібрали приблизно 15 таких людей.

“Всі немісцеві, подіставали російські прапори нові з упаковок”, – розповіли нам жителі Сватового.
Є вірогідність, що це початок спроби Росії провести постановочні “референдуми” в окупованих російьскою армією українських містах, щоб зімітувати “вибір людьми” від’єднання від України чи приєднання до Росії. 

Також жителі Сватого нам розповіли, що в місті стоїть як мінімум 200 людей піхоти. Найвірогідніше – з ОМОНу чи росгвардії, ті які для придушення протестів, але без спеціальних знаків розпізнавання.
За словами місцевих, крім Сватового російські військові зайняли, Куп`янськ , Троїцьке, Старобєльськ, і що тут активно вводять російське пропагандистье ТБ. Також є повідомлення, що в Старобєльську вже вводять рубль, а в Троїцькому російські військові почали віджимати машини місцевих.

24 лютого Росія почала повномасштабну атаку на Україну, порушивши всі можливі міжнародні закони та конвенції. Ми продовжуємо моніторити ситуацію, і  нагадуємо, що якщо ви маєте інформацію про пересування російських військ або іншу, якою хочете з нами поділитись – надсилайте нам на [email protected] або пишіть на телеграм @JavelinSt.