розбита російська техніка, фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні Генштаб ЗСУ повідомив нову цифру убитих російських військових – 15,000. Але треба розуміти що реальні цифри втрат більші. Як мінімум якщо вірити сучасній військовій теорії і математиці. Зараз пояснимо чому:

Якщо вбитими 15,000, то раненими може бути до 45,000 або більше – тому що сучасна концепція співвідношення поранених до вбитих 3 до 1 .

Значить разом це може бути до 60,000 або більше.

більше актуальних новин в нашому телеграм каналі та твіттері

Для забезпечення логістики , в тому числі забезпечення тилу , потрібні ще 15-20 % від особового складу війська .

Це ті військові , які возять, ремонтують, будують, тобто не беруть активну участь у бойових діях.

Якщо російських військ на початку було від близько 160,000 до 190,000 біля кордонів України (за різними данними), то від них 15% – це 26,000 людей, які забезпечують логістику війська (ми будемо далі рахувати від середнього числа кількості рос військ на початок війни, тобто 175,000)

Це означає, що боєздатних військових наразі у армії рф близько 90,000 (за умови якщо вони їх не поповнювали).

Одночасно з цим відомо, що особовий склад армії рф перевозили в Україну також і після початку війни, а зараз з наших джерел ми знаємо про проведення в рф прихованої мобілізації .

Але у випадку знищення /виведення з ладу 40% від військового континенту, то без поповнення він вже не може ефективно виконувати бойові задачі.

40% від 175,000 – це 70,000 втрат (вбитими і пораненими )

Але знову таки, підкреслимо, це для ведення ефективного бою. Це означає, що потенційно ніщо не заважає невеликій частині російських військ продовжувати обстріли українських міст, тероризувати мирне населення та проводити атаки не невеликих ділянках фронту .

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як