фото: ЗСУ, графіка: 7,62 project

24 лютого росія напала на Україну. Наразі це 32 день повномасштабної війни. Це – головні події за день, які ми відібрали для вас за сьогодні:

ЗСУ звільнили село Гусарівка на Харківщині. Наразі тривають бої на Ізюмському напрямку, сьогодні протиповітряна оборона ЗСУ вже збила там російський винищувач Су-34.

Українські військові захопили два майже нові броньовані вантажівки «Торнадо-У».

Українські сили на півночі знищили ще одну російську колону: два бронемобілі «Тигр», танк та дві вантажівки з боєкомплектами.

В «ЛНР» хочуть провести незаконний референдум щодо приєднання до рф.

більше актуальних новин в нашому телеграм каналі та твіттері

У зоні відчуження в районі ЧАЕС зараз горить понад 10 тисяч гектарів лісів, зафіксовано 31 пожежу. Це веде до радіоактивного забруднення повітря. Ці пожежі неможливо гасити, бо зона відчуження захоплена російськими військами.

Жителі Херсонщини продовжують опір рашистським окупантам. Вийшли на мирний мітинг мешканці Каховки і Херсона проти “асвабадітєлєй”.

За інформацією розвідки Британії, Росія продовжує покладатися на “дистанційні” боєприпаси, які запускаються з російського повітряного простору, щоб зменшити контакт своїх літаків з українськими ППО”

США вже повідомляли, що 60% російських ракет просто не долітають до цілей. Крім цього, їх запаси зменшуються, тож, як пише британська розвідка, це змушує росію або повертатись до менш складних ракет, або ризикувати своїми літаками»

Міністерство оборони Великої Британії передало Україні партію переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak. Міністр оборони Бен Воллес зазначив, що перші українські військові вже пройшли підготовку для використання цієї зброї.

On February 24, Russia attacked Ukraine. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як. Подобається стаття? Ви можете підтримати проект прямо зараз!

Paypal: [email protected]