Атаки росії. Внаслідок нічних російських ударів Частково зруйновано військовий завод “Візар” під Києвом, який виробляв ракети «Нептун»

Росія обстріляли житлові квартали Миколаєва з реактивної системи залпового вогню, є постраждалі.

Російські війська обстріляли з артилерії місто Василівка в Запорізькій області, постраждали кілька будинків у центрі міста та приватний сектор, магазин і депо на залізничній станції “Таврійськ”.

Обстріляли з мінометів місцевість прилеглу до держ кордону України в районі населеного пункту Сеньківка на Чернігівщині

Близько 10 людей загинули внаслідок обстрілу російськими військовими цивільних автобусів біля смт Борова на Харківщині 14 квітня, ще до 30 мирних жителів — поранені, Точну кількість потерпілих, обставини та маршрут автобусів правоохоронці встановлюють — Борова перебуває у тимчасовій окупації.

Місто Василівка на Запоріжжі було обстріляно з артилерії. Внаслідок обстрілу 1 людина загинула, 5 отримали поранення.

Внаслідок ранкових російських обстрілів площа пожежі у приватному секторі поблизу Саржиного яру(Харків) склала майже 1500 кв. Один чоловік трамвований.

Зранку не припиняються потужні обстріли Попасної: евакуювали лише трьох осіб.

Російські війська 15 квітня обстріляли район ХТЗ. 2 загинули,14 поранені, серед них троє дітей

російські війська нанесли три ракетних удари по об’єктах у Київській області

З окупованого орками Сватового вилетіло сьогодні вже 4 чи 5 ракет, судячи по звукам, пишуть наші місцеві контакти

Відбиті атаки. Протягом 15 квітня українські військові успішно відбили 10 атак російських окупантів на Донецькому та Луганському напрямках. Українські бійці на Донбасі знищили 3 танки, 3 артилерійські системи, одну одиницю спеціальної техніки, 2 одиниці автомобільної техніки та знищили один ворожий БТР. Ще один вдалося захопити. Підрозділи протиповітряної оборони збили 6 безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10»

ОТУ «Схід»: 15 квітня російські війська здійснили 1 атаку. Українська артилерія завдала вогневе ураження по скупченню особового складу та техніки. У ході боїв наші бійці знищили:

•   особового складу – 22;

•   танків – 1;

•   Артилерійських систем – 1;

•   АТ – 1;

•   БПЛА – 2;

•   Спеціальна техніка – 1;

Пересування ворога. Нам продовжують писати про рух колон російьської техніки через Сватове , вірогідно зі Старобельська . Пишуть що ідуть весь день.

«Вся лікарня кров‘ю залита». в Сватовому багато поранених російських військових, вивозять в лікарню. Кажуть що росіяни думають ставити польовий госпіталь

В Луганській області активно вивозять багато поранених російських військових , в тому числі і гелікоптерами , нам пишуть місцеві

Росія попередила США, що постачання “найбільш чутливих” систем озброєнь в Україну можуть призвести до “непередбачуваних наслідків” — джерела The Washington Post.

Російський «Уралвогонзавод» зупиняє виробництво бронетехніки, в першу чергу – основного танку РФ «Т-72», а також нової техніки, в тому числі танків «Т-90» і «Т-14» (Армата) через відсутність імпортних комплектуючих

Китай направляє бойові літаки та військову техніку до кордону з Тайванєм на навчання — Reuters

нагадуєм, що якщо ви бачите перемішення російських військ або маєте яку іншу інформацію, якою хочете поділитись –  пишіть нам [email protected] або на телеграм @JavelinSt

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект.

Тут можна дізнатись як.