Атаки армії рф. Зранку 17 квітня окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в Броварах, повідомив мер Ігор Сапожко. Жертв і постраждалих, за попередніми даними, немає. Можливі перебої з електроенергією та водопостачанням.

За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку армія рф продовжує часткове блокування Харкова, намагається здійснити вогневе ураження позицій підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. Окупанти вдень обстріляли центральну частину міста Салтівка Харківської області — житловий район. Є загиблі та поранені. 

На Донецькому і Таврійському напрямках російські військові активізували бойові дії. Продовжує ракетно-бомбові удари по місту Маріуполю, зокрема й із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Окупанти намагалися здійснювати штурмові дії в районі морського порту та заводу «Азовсталь».

Відбиті атаки.  у результаті контрнаступу на Харківщині ЗСУ звільнили Базаліївку, Леб‘яже, частину Кутузівки. У районі села Мала Рогань наші підрозділи просунулися далі на схід — про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Січеславські десантники збили на Донеччині безпілотник окупантів «Орлан 10». У Генштабі зазначили, що вартість такого безпілотника складає приблизно 100 тисяч доларів.

Українські військові з оперативно-тактичного угруповання «Схід» за добу відбили 5 російських атак. Під час боїв вони знищили 60 окупантів, 1 ворожий танк, 2 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи, 3 АТ та 1 гвинтокрил.

Пересування російських військ. Беларускі Гаюн передає, що сьогодні зранку були помічені 8 тралів із танками, що в’їхали з Хойників. 

Також зранку на кордоні Білорусі та рф біля села Перемога дорогою Р-30 у бік Добруша їхали близько 5 різних вантажівок. Вся військова техніка зс рф. 

Опівдні у Гомелі, на станції Центроліт із заходу на схід прибувув ешелон. На платформі помічені: цивільний КАМАЗ (яскраво-жовтого кольору з символом V), новий трактор білорус, також Тор М2 і багато КАМАЗів різної модифікації (зокрема командні пункти). 

До Єльську на Залізничний вокзал продовжують стягувати техніку з Наровлі. Серед техніки: МТ-ЛБ, Т-72Б3, БМП, різноманітні вантажні машини. 

Взагалом можна виділити такі маршрути руху колон: Калінковичі-Бобруйск, Жлобін-Світлогірськ, Гомель-Речиця, Мозир-Єльськ, Микашевичі-Житковичі-Калинковичі, Жлобін-Гомель, Хойники-Речиця, Лельчиці-Мозир. Можна констатувати поступове скорочення інтенсивності переміщення колон.

Також сьогодні знову багато руху техніки у Сватово, повідомляють місцеві. Пишуть, що багато по місту рухалось САУ. Також багато танків. І чули багато вибухів у місті . Передають що техніка в’їжджала з боку Гончаровки. Передають також про гелікоптери над містом. Можливо — той, який возить ранених російських військових у Сватівську лікарню.

Також місцеві нам пишуть, що зі Сватового весь ранок летять ракети, а в в місті бачили три Панцирь-С1, російський самохідний зенітно-ракетний гарматний комплекс  (ЗРГК) наземного базування.

Раніше повідомлялось, що в Сватове перебазували з Бєлгородської області рф підрозділи Центрального Військового округу рф (ЦВО).

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.