Невідомі патріоти успішно скоригували вогонь по окупантам у Токмаку на Запоріжчині. Весь особовий склад росіян, які розвантажували 10 вагонів із боєприпасами, ліквідовані

Атаки росії. росія обстрілювала сьогодні

Київ, Луганську, Харківщину, Дніпропетровщину, Львівщину, Кіровоградщину, Запорізьку область (житлові будинки міста Пологи, місто Гуляйполе (понад 5 годин) із різнокаліберної зброї, зокрема із «Градів») Місцеві кажуть, що окупанти використовували фосфорні бомби. 

– російські війська обстріляли Лисичанський нафтопереробний завод, повідомив голова Луганської ОВА. Через обстріл здійнялася пожежа на 5000 м², гасіння триває. 

Це вже не перший обстріл цього заводу: у нього цілять систематично, щоб виснажити рятувальників.

– Також обстріляли два райони міста Харкова «Калібрами» 

– На Харківщині внаслідок російських обстрілів за добу сталося 27 пожеж.

– Зранку російські літаки Су-35 завдали ракетних ударів по Львівській області. 4 ракети вдалось відбити. Злітали російьскі винищувачі з аеродрому Барановичі в Білорусі.

– На Кіровоградщині вночі російська армія  влучили по аеродрому ракетами.

– Удар по Дарницькому району Києва: одна людина загинула,  декілька – госпіталізовані

– Зранку російські війська в Миколаєві обстріляли дитячий садок, постраждалих немає.

– Під час “режиму тиші” російська армія відкрила вогонь по центру Лисичанська, зірвавши евакуацію.

– Російські військові вивезли на територію РФ автобусами понад 50 жителів захопленого Ізюма.

Власлідок всіх обстріляв є загиблі та поранені.

Пересування російських військ. на Ізюмському напрямку основні зусилля росія зосередила на утриманні зайнятих позицій в районі населених пунктів Суха Кам’янка, Сулигівка, Бражківка, Мала Комишуваха та Андріївка, за даними Генштабу ЗСУ

– рф намагається просунутись вглиб пункта Довгеньке, Харківська область, але без успіху. Для посилення на цьому напрямку з території рф переміщено підрозділи зі складу 106-ї повітряно-десантної дивізії, -Генштаб

– зафіксовано переміщення військ рф залізничним транспортом з території Білорусі (залізнична станція «Гомель-Новобілицька»), підрозділів 83-ї окремої десантно-штурмової бригади збройних сил рф.

– Також є повідомлення, що росія перекинула в Сватове (Луганська область ) окремі підрозділи  Центрального військового округу (ЦВО) з Бєлгородської області рф.

Після перебування російських військових на Сумщині у селі Білка було виявлено залишки хімічної зброї, – сказав мер Тростянця Юрій Бова. «Ми знайшли у селі Білка залишки хімічної зброї — це зарин та інші речовини. Виявили ампули”

 в росії повідомляють про «фейкові» дзвінки росіянам від людей, які представляються МНС і які кажуть про переведення області на «червоний» (найвищий) рівень терористичної небезпеки, кажуть що треба закуповувати продукти і не виходити на вулицю. Повідомляють про таке вже в 4 регіонах росії, кажуть .  В 3х з них вже  і так діє другий, «жовтий» рівень. 

Італія, Румунія, Бельгія та Литва закривають порти для російських кораблів. Відповідна заборона набуде чинності з 17 квітня і поширюватиметься не лише на судна під російським прапором, а й на ті, що змінили прапор після 24 лютого.

нагадуєм, що якщо ви бачите перемішення російських військ або маєте яку іншу інформацію, якою хочете поділитись –  пишіть нам [email protected] або на телеграм @JavelinSt

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект.

Тут можна дізнатись як.