Атаки ворога. 

За даними Генштабу ЗСУ, на Донецькому і Таврійському напрямках російсько-окупаційні війська перебувають у готовності до наступальних дій. Зазначається, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя та завдавати авіаційних ударів. Також окупанти намагаються проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Рубіжне та Попасна.

Збита техніка ворога. 

ЗСУ 13 квітня збили 2 російські літаки, що атакували населені пункти Харківської області, повідомив очільник регіону Олег Синєгубов.

Пересування ворога. 

Опівдні в районі Артемівки, Гнилиці, Гнилиці-1, Червоної хвилі (Харківська область)  помітили «величезну», як нам повідомляють, колону російської техніки, довжиною в кілька км. Місцеві кажуть, що вона стоїть там і не рухається, бо підірвана дамба через водосховище. 

Контрабандна зброя з Іраку для рф: може бути прикриттям поставок підсанкційного озброєння.

Росія отримує боєприпаси та військову техніку з Іраку для використання її у війні проти України. Здійснюється це за допомогою іранських мереж із контрабанди зброї. Про це повідомляє The Guardian та посилається на інформацію членів іракських бійців, що підтримуються Іраном, і регіональних розвідувальних служб.

Але наш експерт зазначає, що це росія і так має зазначені види озброєння і що все це може бути прикриттям поставок “чогось дійсно цікавого”: можливо чогось підсанкційного та західного виробництва: танкові тепловізори, критичні компоненти авіоніки для літаків та гелікоптерів, оптика чи системи зв’язку, комплектуючі до БПЛА.

Санкції. 

Велика Британія запровадила санкції проти кума путіна Віктора Медведчука та ще 205 фізичних та юридичних осіб, які підтримують окупацію територій Луганської та Донецької областей, війну росії проти України. Усі активи Медведчука у Великій Британії заморожені.

Крім того, з 14 квітня Велика Британія забороняє імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів.

Новини з-за порєбріка. 

На росії в Держдумі запропонували арештовувати майно громадян, які виїхали з росії та перебувають під кримінальним переслідуванням за статтею про фейки про збройні сили рф, пишуть Ріа Новості. Дивно що вони досі цього ще не зробили. 

Зате тепер зрозуміло, звідки росія збирається брати гроші на свою дорожчу з кожним днем  війну в Україні.

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.