Відбиті атаки росіян. Під Ізюмом ЗСУ збили російський вертоліт Ка-52 ракетою українського виробництва «Стугна». Також біля Ізюма знищили російські танки, які прорвалися до Барвінкового, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

На півночі Полтавщини українські військові збили дві ворожі ракети, повідомив голова ОВА. Уламками пошкодило лінії електропередачі, в пʼяти селах зникло світло, в одному частково. Працюють над відновленням. 

Вночі українська ППО збила над Дніпропетровською областю 2 ворожі ракети. Уламки спричинили незначне займання у одному з сіл Синельниківського району. Ніхто не постраждав, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. 

На Харківщині протитанковий підрозділ 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ збив розвідувально-ударний вертоліт рф Ка-52 «Алігатор».

Загалом на Луганщині та Донеччині вчора відбили сім атак ворога. Українські захисники знищили сім танків, вісім одиниць броньованої техніки та три артилерійські системи противника.

Атаки окупантів. Два винищувачі Су-35 з території Білорусі завдали удару крилатими ракетами по території України. Засоби ППО знищили 3 ракети, ще одна була пошкоджена. Ймовірно, цілями окупантів мали стати об’єкти цивільної інфраструктури у кількох західних областях, повідомляє Повітряне командування «Захід».

Окупанти продовжують застосовувати авіацію та артилерію для ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та промисловості. Зокрема, внаслідок обстрілу міста Рубіжне Луганської області пошкоджено цистерну з азотною кислотою.

Пересування орків. Сьогодні опівдні була помічена велика колона, яка рухалась Трасою М-10 у бік Гомеля. На відео потрапило щонайменше 50 одиниць військової техніки, серед якої помічені: КАМАЗи, Урали, Тигри, бензовози, кран, санітарні автомобілі АС, УАЗ, цивільний автобус та цивільні вантажівки. Також експерти з Білоруського Гаюна помітили сьогодні рух техніки залізницею та активні навчальні злети над аеродромом в Барановичах.

російським військам, які виводять з Київського та Чернігівського регіонів, знадобиться значне поповнення та відновлення техніки, перш ніж їх можна буде перекидати для нападу на сході України, зазнчає британська розвідка. Ми додамо, що також знадобиться і відновлення особового складу, судячи з втрат – за даними Генштабу, втрати рф на 5 квітня сягнули 18500 вбитими. Цифри постійно уточнюються.

Диверсії у Сватовому. російські військові готують диверсію з використанням інкасаційних машин Приват Банку у Сватовом, Луганська область. Збирають інкасаторські машини Приват Банку, звозять з інших міст, вже зібрали багато. Машини поки не перефарбовували, але явно щось готують, як про це нам написали місцеві. Це може бути пов‘язано зі спробою більшого наступу росії на сході

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.