За даними Маріупольської міської ради, після міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво рф наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі.

Міська зазначає, що тиждень тому обережні оцінки вказували на 5 000 загиблих. Але з огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч цивільних маріупольців. Саме тому росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам з порятунку та повної евакуації Маріуполя.

Також зазначається, що всіх потенційних свідків намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Очевидці повідомляють, що рашисти залучили до спеціальних бригад зачистки місцевих та терористів «днр». Координує роботу цих груп беспосередньо самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко, зазначає Маріупольська міська рада.

Це депутат забороненої в Україні, проросійської партії ОПЗЖ. Його часто тепер можна бачити в ефірі російських каналів. На тому ж зібранні, де його «вибрали» ОПЗЖшники, також “визнали” «референдум 2014»  і вважають Маріуполь тепер «сателітом Росії».

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.