Ми спостерігаємо активізацію російської військової активності у напрямку сходу України.

Так за вчора ми отримали цілий набір таких повідомлень – 12 квітня вчорашній день сміливо можна назвати найактивнішим з моменту часткового виведення військ за кількість пересувань за день. Так вчора нам повідомили про мінімум 11 запусків ракет росіянами в Луганській області у проміжку  з 9:00 до 11:00, орієнтовно у бік Сєвєродонецька. Розповіла нам, що не бачили такої активності навіть у 2014 році.

Так само зранку ми отримали повідомлення, відразу з кількох джерел, що через Свистунівку (і потім , судячи з інших даних, через Сватово) пройшло близько 4 колон російської техніки. Місцеві кажуть про більше 180 одиниць техніки тільки за вчора. Напрям: Свистунівка-Сватове- а далі частина пішла на Рубіжне (бік Сєвєродонецька), а частина на Борова (бік Ізюму). Нам також повідомили, що техніку підтягли у Сватово зі Старобельська. Серед техніки бачили танки, бензовози.

Також помітили активний рух російських військ до Луганської та Донецької областей з території росії. Так СNN пишуть що велику колону помітили  поряд з Матвєєвим Курганом в Ростовській області.

кадр з відео з пересуванням техніки

Нам також пишуть що в містах Луганської області з’явилось багато казаків російського “війська донського”. Бачили легкові автомобілі з їх прапорами. І пишуть що бачать їх там де не бачили їх вже багато років. Раніше вже повідомлялось, що росія наповнює армію за рахунок казаків і що наразі серед них проводять агітацію, щоб вони вступали в російські збройні сили.

👉нагадуєм, що якщо ви бачите перемішення російських військ або маєте яку іншу інформацію, якою хочете поділитись –  пишіть нам [email protected] або на телеграм @JavelinSt

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект.

Тут можна дізнатись як.