Сьогодні путін підписав указ, за яким в армію рф призовуть 134 500 . Мордор відразу заявив, звісно, що це все просто стандартний весняний призов і, мовляв, не має нічого спільного з війною в Україні.

Міністр Оборони рф Шойгу вже встиг запевнити, , що призовників «не будуть відправляти в гарячі точки». Але це стандартна російська практика заперечень. Так путін довго заперечував участь призовників у війні рф в Україні. 9 березня Міноборони росії все ж визнало, що призовників таки відправляли в Україну, але додали, що всіх покарають, хто таке зробив.

Ми вже знаємо зараз, що серед загиблих і взятих в полон російських військових багато саме строковиків – тобто таких, якими будуть ці 134 500.

Що відомо ще?

В указі йдеться що призов зачепить російських чоловіків у віці від 18 до 27 років, а після призову має початись профпідготовка, яка триватиме від 3 до 5 місяців.

Чи менше : так Reuters цитують Міхаїла Бєняша – це адвокат, який займається справами кількох російських Нацгвардійців, які відмовились їхати воювати в Україну. За його словами, відправити воювати мобілізованих можуть вже за кілька місяців тренувань.

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.

Подобається стаття? Ви можете підтримати проект прямо зараз!

Paypal[email protected]