Мешканці окупованого Вовчанська вже другий день спостерігають активний рух російської техніки через місто. Так нам вже другий день передають читачі, що бачать колони російської  техніки, яка йде через окупований росіянами Вовчанськ. Це місто в Харьківській області, майже на кордоні з росією. Сьогодні рух російської техніки через Вовчанськ помітили близько 16:00 за київським часом.

Вчора нам також повідомляли про колону російської техніки у 40 одиниць. Її помітили коли вона йшла через Вовчанськ на напрямку  Білого Колодязя. Якщо провести лінію далі, то буде помітно, що це у напрямку Донецька і Луганська, і загалом сходу України, який зараз Росія визначила як пріорітетний.

точка – Вовчанськ, стрілка – напрямок, у якому рухалась техніка

Також про фокусування росії на сході говорили і в Генштабі, і дані західних розвідок. Як і про те що ніякий це не відвід військ (тобто вивід повністю на територію росії та виключення їх з участі к бойових діях в Україні), а перегрупування та можлива ротація.

Нагадуєм, якщо ви бачите пересування російської техніки, пишіть нам на телеграм @JavelinSt

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.

Подобається стаття? Ви можете підтримати проект прямо зараз!

Paypal[email protected]