6 квітня стало відомо про 60 псковських десантників, які відмовились їхати в Україну. Сьогодні повідомили, що скоро цифра відмовників може збільшитись: 60 людей – це лише одна військова частина, пише тг канал «Псковська губернія» (саме вони повідомили, разом з білоруським виданням Наша Ніва,  про «відмовників»). 

Повідомляється що військовим загрожують кримінальним переслідуванням за дезертирство чи невиконання наказу (ст. 332 КК РФ).  Але також зазначається, що поки що вони і їх сім’ї стоять на своєму. Також додали, що командири зараз їх рапорти на звільнення не приймають , тому багато хто подає їх через військову прокуратуру

Нагадаємо що раніше стало відомо про близько 60 російських військових  зі Пскова, які відмовилися їхати воювати в Україну. Їх спершу привезли в Білорусь, але зазначається, що після демаршу їх повернули до місця дислокації у Псков.

Точна дата події наразі невідома, УП додає, що можливо, йдеться про другу половину березня.

Додам що це не вперше повідомляється про те, що російські військові відмовляються воювати і що їм навіть дозволяють не брати участь у військових діях – про це і писали в ЗМІ, ми знаємо про це і з власних джерел. Але результат таких демаршей , судячи з наших даних, буває різним – буває що і кидають воювати все одно, як у випадку військових рф в Херсоні, про яких писали «Грати», і військових в Навосибірську, яким обіцяли за це розстріл і казали, що випадки були.

24 лютого росія напала на Україну. Ми продовжуємо моніторити ситуацію. Якщо у вас є інформація про пересування російських військ або будь-яка інша інформація, якою ви хочете з нами поділитись, пишіть на [email protected] чи телеграм @JavelinSt. Для особливо чутливих даних – пишіть, ми скинемо більш зашифровані канали.

Ви також можете долучитись до проекту, стати волонтером, автором чи підтримати проект. Тут можна дізнатись як.